Activiteiten

De Negende Zaeligheyt heeft een aantal activiteiten. Op deze pagina vindt u onze activiteiten. Mocht u vragen hebben of persoonlijke wensen neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee wat het beste bij uw uitje past.

Midden in de natuur

Lunchen – dineren

Activiteiten overzicht

 

Al onze activiteiten zijn bij personen jonger dan 13 jaar enkel mogelijk onder begeleiding van een volwassene.

oer hollands spel

Rondje De Zaeligheden

Goedendag, mijn naam is Thijs de Teut. Ik neem jullie mee langs mijn eeuwenoude handelsroute. Ik ben net zoals vele anderen uit mijn tijd, een Teut. Ik trek namelijk stad en land rond om mijn waren te verkopen. Ik ben zoals ze dat noemen een koperteut. Ik verkocht of repareerde pannen, potten, keukengerei, sloten en soms zelfs vuurwapens. Al mijn spulletjes en gereedschap nam ik mee in een rugmand. Met mijn rugmand op mijn rug, volgeladen met spullen en gereedschap trok ik rond.
Ik begon mijn route altijd langs de acht zaligheden. Dit zijn 8 dorpen uit de Kempen die op – SEL eindigen. Én in de loop der jaren is er naast die acht zaligheden zelfs nog een Negende Zaeligheyt ontstaan.

Willen jullie mij helpen om mijn koopwaar te verkopen in de Negen Zaligheden?

Duur van de activiteit: 2,5 tot 3 uur

Tot en met 10 personen € 140,00. Extra personen: € 14,00 per persoon

Who killed the master chef?

Het pittoreske restaurant “Herberg de Negende Zaeligheyt” is goed op weg als vaste plek waar vele wandelaars, fietsers en andere liefhebbers van de overheerlijke streekgerechten komen genieten. Het restaurant zit altijd gezellig vol en de gasten verlaten het restaurant allen met een brede glimlach en een goed gevulde buik.

Totdat….

De bekende recensist en Master Chef Gordon een bezoekje aan Herberg de Negende Zaeligheyt brengt. Hij komt een anonieme keuring doen, maar als hij met spoed, halverwege zijn maaltijd weg moet vergeet hij in alle haast zijn al gedeeltelijk ingevulde recensie.

Wanneer hij een week later terugkomt om zijn keuring af te maken verdwijnt hij spoorloos. Een dag later wordt er bij de politie een anonieme melding gedaan van een levenloos lichaam in een auto, geparkeerd diep in het bos in de directe omgeving van Herberg de Negende Zaeligheyt.

Commissaris Willem de Boer neemt de zaak op zich omdat de doodsoorzaak nog niet bekend is maar er sterk rekening gehouden wordt met een niet-natuurlijke dood.

Wordt een echte rechercheur en kom ons uit de brand helpen.

Duur van de activiteit: 2 tot 2,5 uur

Tot en met 10 personen € 125,00. Extra personen: € 12,50 per persoon

Smokkeltocht

Eenmaal aangekomen bij “Herberg de Negende Zaeligheyt” is het aan jullie om terug in de tijd te reizen. En wel de tijd van de smokkelaars. Jullie worden als groep meegenomen op avontuur door digitale smokkellegende “het klaveren vrouwke”. Deze smokkelaar is de geschiedenisboeken ingegaan omdat hij jaren op een rij gigantisch veel smokkelwaar over de grens heeft weten te smokkelen, én hij heeft de mooiste verhalen die hij graag met jullie deelt!

De tocht loopt dwars door een prachtig natuurgebied en jullie worden over de mooiste paden naar jullie bestemming gevoerd. Tijdens deze tocht is het aan jullie om uit de handen van de politie te blijven en jullie smokkelwaar veilig naar België te transporteren. Daarnaast worden jullie uitgedaagd om het eeuwenoude mysterie van de legendarische smokkelaar “Ham” te ontrafelen. Durven jullie het avontuur aan?

Wat verwacht “het klaveren vrouwke” van jullie?

Je doet deze tocht wandelend. Met behulp van een GPS en een audiogids worden jullie op een unieke en spannende wijze door het bos geleid. De tocht duurt zo’n 2,5 tot 3 uur maar zit boordevol spannende opdrachten en rustmomenten. Gezien de tocht over kronkelende bospaadjes loopt raden wij aan dichte schoenen aan te trekken. Daarnaast is het verstandig rekening te houden met modder bij nat weer.

Duur van de activiteit: 2,5 tot 3 uur

Tot en met 4 personen € 50,00. Extra personen: € 12,50 per persoon

GPS grenswandeling

Ga met elkaar naar de grens toe en weer terug. Na de uitleg van de GPS (Global Positioning System) kunt u vertrekken. Onderweg heeft u een aantal vragen die u moet beantwoorden.  Deel eventueel de groep op in verschillende groepen zodat u onderling een strijd heeft. Deze tocht is ongeveer 6 kilometer.

Duur van de activiteit : 1,5 tot 2 uur

Tot en met 2 personen € 12,00. Extra personen: € 6,00 per persoon

Klootschieten

Gooien met houten ballen die met lood zijn verzwaard. Deze ballen heten ook wel “kloot”. Welke groep maakt de wandeltocht met de bal met zo min mogelijk onderhandse worpen? Een echt Oud Hollands spel dat van jong tot oud gespeeld kan worden.

Duur van de activiteit: 2 uur

Tot en met 2 personen € 12,00. Extra personen: € 6,00 per persoon

Klompengolf

Dit is het bekende “boerengolf” maar dan op een 10 holes tellende golfbaan door de Brabantse bossen. Klompengolf is een spel dat u prima kunt spelen met groepen die zowel uit kinderen als volwassenen bestaan.

Duur van de activiteit: 2 uur

Tot en met 2 personen € 12,00. Extra personen: € 6,00 per persoon

huis

Oud Hollandse Spelen

Sjoelen, ringen werpen, stangenbiljart, bikkelen en knikkeren zijn spellen die hierin voorkomen. In een binnenruimte kunt u met uw groep het hele circuit afleggen en de hoogste scores behalen! Oud Hollandse Spelen zijn immens populair en perfect geschikt als teamuitje, bedrijfsuitje of als leuk uitje voor de hele familie.

Duur van de activiteit: 2 uur

Tot en met 10 personen € 95,00. Extra personen: € 9,50 per persoon

workshop karikatuur

Workshop karikatuur tekenen / schilderen

Hoe ziet u elkaar? Welke eigenschappen van de ander zijn dominant? En welke eigenschap vergroot u uit in een karikatuur tekening? Onze workshopgeefster geeft u tips en tricks om dit goed te doen. Daarna krijgt u uw eigen karikatuur terug en gaat deze schilderen. Leuk voor teamuitjes, teambuilding en families.

Duur van de activiteit: 2 uur

Alleen mogelijk op aanvraag.

Vanaf 6 personen                                € 24,50 p.p.

Vanaf 10 personen                              € 19,50 p.p.

Vanaf 20 personen                             € 15,00 p.p.

workshop karikatuur

Workshop schilderen

Ontdek hoe creatief u bent met de kwast. Onder begeleiding van onze workshopgeefster krijgt u de mogelijkheid dit te ontdekken. Maak uw eigen schilderij of combineer dit met teambuilding en probeer om samen tot een waar kunstwerk te komen.

Duur van de activiteit: 3 uur

Alleen mogelijk op aanvraag.

Vanaf 6 personen                                € 24,50 p.p.

Vanaf 10 personen                              € 19,50 p.p.

Vanaf 20 personen                             € 15,00 p.p.

Workshop beeldhouwen

De deelnemers ervaren ongedwongen hoe het is om een beeld te vormen in steen. Daarbij het achterliggende idee dat het beeld reeds in de steen zit en dat je in feite alleen de overbodige steen hoeft te verwijderen. Hierbij gebruik makend van de eigen intuïtie. Dit proces kan een energiestroom opwekken die je dichter bij jezelf brengt. Waar nodig kan er iets verteld worden over techniek. Het eindresultaat is niet maatgevend, vooral het proces van vormgeving geeft vrijheid in denken en handelen. Ideaal voor een teambuilding of veranderingsproces. Als uit dit proces ook nog eens een beeld als resultaat komt, dan kan dit een blijvende positieve herinnering geven. Dit niet alleen aan de dag van de workshop zelf maar ook als blijvende herinnering aan de beleving. Meerdaagse sessies zijn ook mogelijk.

Duur van de activiteit: 4 uur

Alleen mogelijk op aanvraag.

Vanaf 6 personen                                € 29,50 p.p.

Vanaf 10 personen                              € 25,00 p.p.

Let op genoemde prijzen zijn inclusief kleine steen.

Grote steen € 10,00 per steen extra